Over mij

"het belangrijkste is dat de kinderen veel plezier hebben!"

"dat kinderen ook kind kunnen zijn"

Say hello! 

Hello I am,


 

Welkom op mijn website, mijn naam is Carlijn, ik ben de gastouder van gastouderopvang Carlijn. 

Ik ben als gastouder gestart in november 2010 bij mijn eerste opvanggezin, maar als geregistreerd gastouder sinds januari 2011. 

In oktober 2010 ben ik afgestudeerd als pedagogisch medewerker voor de kinderopvang 3. Tijdens deze studie ben ik werkzaam geweest op het kinderdagverblijf en BSO in Zevenaar en Arnhem. 

 

Naar mijn studie ben ik gestart als gastouder, helaas was toen net de start van de eerste crisis binnen de kinderopvang. Daarvoor heb ik toen gekozen om als gastouder aan de slag te gaan. 

Vanuit onze woning in Zevenaar wijk Zonnemaat bied ik sinds februari 2011, opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. 

Om mijn zelf als (PW) gastouder te blijven ontwikkelen volg ik met regelmaat trainingen via het gastouderbureau of thuis studies over uiteenlopende onderwerpen van ontwikkeling- tot kinderpsychologie. 

 

In mijn opvang werk ik met het programma Kiki en de 4 pedagogische basisdoelen. Het Kiki programma biedt structuur in het dagprogramma en brengt iedere maand leuke nieuwe uitlopende thema's die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. 

De pedagogische basisdoelen zijn 

  • Zorgen voor emotionele veiligheid. 
  • Het stimuleren van de persoonlijke competentie van een kind. 
  • Het stimuleren van de sociale competentie van een kind. 
  • Het overdragen van normen en waarden. 

 

Met het programma ontwikkelen we spelenderwijs de fijne en grove motoriek, sociale- emotioneel contacten, en spraak- taal ontwikkeling. Door middel van leuk aansluitende activiteiten zoals o.a. tekenen, zingen, voorlezen, bibliotheek bezoek voor de thematafel als andere activiteiten zoals uitstapjes naar het bos (parkje), dierenpark, of supermarkt (buiten de corona tijd om) die mooi aansluiten bij de thema's wordt het voor de kinderen nog levender en zijn er meer leermomenten. 

 

Ik werk als zelfstandig ondernemend gastouder en ben aangesloten bij erkende gastouderbureaus. Je kan dan ook gebruik maken van de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst. 

 

Meer informatie over de dag indeling, gastouderbureaus en werkwijzen wijs ik u graag door naar de pagina werkwijzen

 

Wie zijn wij als gezin 

Ik ben getrouwd met Remco. Hij is eigenaar van The Readshop in Ede. En samen hebben wij een dochtertje van 1 jaar. 

Naast de vier pedagogische basisdoelen voeden wij onze dochter op met christelijk normen en waarde waar liefde op nr. 1 staat. Wij hebben één hond die tijdens de opvang in de woonkamer is maar eigen plekje heeft waar de kindjes niet bij kunnen. En twee katten die tijdens de opvang in hun eigen kamer verblijven. Wij hechten veel waarde aan rust en regelmaat. Er wordt binnen niet gerookt en is alles veilig ingericht, en voor de kinderen is er genoeg speelruimte om lekker te kunnen spelen. 

 

Heeft u al iets gelezen over Kiki? Zo niet dan verwijs ik u graag door het de pagina VVE Kiki onder het kopje werkwijzen