VVE Kiki

Gastouder Carlijn werkt met het VVE programma Kiki dat gericht is op de leeftijd van 2 tot 4 jaar.  Het Kiki programma biedt iedere maand een nieuw thema die mooi aansluit bij de belevingswereld van het kind.
 Thema's zoals seizoenen, verkeer, vakantie, opgroeien, dieren, naar de dokter zijn er al enkele van. Via deze methode leren kinderen spelenderwijs in de eerste jaren, en worden helemaal meegenomen in de echte wereld.

Maar hoe werkt het dan precies? Hoor ik u denken of zich afvragen!  


Om te beginnen zal ik uw eerst wat meer vertellen over Kiki. Want wie is nu eigenlijk Kiki?
 Kiki is een lieve knuffelbeer die bij gastouderopvang Carlijn woont met haar hele familie. Ze hebben een eigen huis waar ze in eten en drinken, waar ze slapen, en leven.
 Kiki is een groot onderdeel van de opvang en mag en gaat vaak overal mee naar toe, Kiki gaat vaak mee op uitstapjes, meespelen in de tuin, mee boodschapjes doen, doet mee met activiteiten zelfs mee slapen. En heel soms gaat Kiki zelfs uit logeren.
 Kiki is dus een belangrijk onderdeel in de emotionele ontwikkeling van het kind en de fantasie, niet te vergeten!
   
 Nu een uitleg over hoe Kiki werkt.

 Zoals u als heeft kunnen lezen, is er iedere maand een nieuw thema, die erg uit één kunnen lopen qua thema's maar mooi aansluiten bij de beleving van kinderen. 
 Maar het mooie is dat alle thema's zijn gericht op drie ontwikkelingsdoelen namelijk de; motorische-, sociaal emotionele- en het spraak en taalontwikkeling. 
 
 Om deze doelen zoveel mogelijk te behandelen probeert gastouder Carlijn zoveel mogelijk kansen te creëren door middel van passende activiteiten. Denk bij voorbeeld aan, voor lezen en plaatsjes kijken of het verhaal theater, zingen van liedjes, leren van versjes en nieuwe woorden die in het thema voor komen. 
 Of denk ook eens aan uitstapjes naar de kinderboerderij, park of voor een boodschap naar de supermarkt of markt. 
 Of nog een stapje groter te maken wat weer mooi past bij thema Kiki op Safari of Kiki in de dierentuin. Ook dit is een onderdeel wat gastouder Carlijn uw kind aan biedt, een leuk een leerzaam uitstapje naar BurgersZoo.
 
 Maar er wordt ook gebruik gemaakt van filmpjes, muziek, woord kaarten, match spelletjes en nog meer. En zeker niet te vergeten; lekker kliederen en vies worden horen er ook bij gastouderopvang Carlijn. 

Maar het belangrijkste is nog ... dat de kinderen veel plezier hebben!

"dat kinderen ook kind kunnen zijn"


Om de ontwikkeling en wensen van ieder kind te monitoren, wat een kind nodig heeft om te kunnen groeien, houd gastouder Carlijn een kind volgsysteem bij die later ook in een 10 min gesprek besproken wordt.