Werkwijze:

 

Het is belangrijk dat elk kind zich veilig en vertrouwd voelt en zich heerlijk kan vermaken terwijl papa en mama aan het werken zijn of studeren.

Je laat tenslotte je kostbaarste bezit achter bij een ander. 


Gelukkig is er dan de gastouderopvang waar uw kind(eren) lekker kan leren, ontdekken en kan ontwikkelen in een huiselijke sfeer en kleine groep. U heeft één aanspreek punt en voor het kind is het vertrouwd dat er telkens één vaste persoon is en andere kindjes om mee te spelen.

Bij gastouder Carlijn wordt veel gedaan, van activiteiten tot vrijspel. Het is een belangrijk onderdeel van de dag waar kinderen ook zelf hun fantasie kunnen inzetten, en het spel leiden met en zonder begeleiding van gastouder Carlijn. 

Het kind wordt door middel van het kind volgsysteem eens in de drie maanden geobserveerd. Zo kan gastouder Carlijn zien waar u kind zich in de ontwikkeling bevindt op het gebied van de grove motoriek, sociaal en emotionele ontwikkeling en de spraak – taalontwikkeling. 
Merkt gastouder Carlijn dat een kind toe is aan meer uitdaging of juist elders hulp bij nodig heeft. Wordt dit goed duidelijk uit het volgsysteem. Tijdens een 10 min gesprek wordt dit met u besproken  en waar nodig  ondernomen. 
Dat kan zijn binnen de gastouderopvang of extern, denk hierbij bijvoorbeeld aan een logopedie of fysiotherapie.

Gastouder Carlijn benadert het kind positief en stimuleert ze in zijn of haar ontwikkeling, maar laat de kinderen soms ook even lekker alleen spelen. Maar daarnaast biedt gastouder Carlijn ook iedere maand een nieuw passend thema van Kiki en leuke activiteiten en uitstapjes. Alles hier over kunt u teruglezen op VVE Kiki.


Naast de thema’s werkt gastouder Carlijn ook met dagritmekaarten en een vaste dagindeling. Dit is duidelijk voor de kinderen en bied rust. 
wilt u meer weten over mijn visie, en dag planning? Lees dan gerust mijn  

pedagogische werkplan Klik hier


 


Aanmelden voor opvang?
U wilt uw kind graag inschrijven. Hoe gaat het in zijn werk?

Op de pagina Documenten en links  vindt u alle benodigde formulieren die belangrijk zijn om door te kijken en mijn pedagogische werkplan.
Ook vindt u daar een inschrijfformulier dat u in kunt vullen en per e-mail kan sturen of u kunt direct via de website het contact formulier gebruiken om u zich aan te melden. Naar de aanmelding via de website of e-mail wordt er zo spoedig mogelijk uiterlijk binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Natuurlijk kunt u ook via de email, telefoon of WhatsApp contact opnemen.

Let op!! Indien u met een anoniem nummer belt, wordt deze rechtstreeks naar de voicemail gestuurd. 

U kunt altijd een kijkje komen nemen, uiteraard op afspraak.

We starten altijd met een kennismakingsgesprek met uw kind. Zo kunt u een idee krijgen van Gastouderopvang Carlijn, en of het u aan spreekt. Dan plannen we een intakegesprek met één van de gastouderbureaus bij wie ik ben aangesloten naar keuze.Intake:


Tijdens dit uitgebreide intakegesprek, bespreken wij samen alles wat belangrijk is. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  • Contracten
  • Voeding
  • Medicijnen
  • Allergieën
  • Slapen
  • Vakanties


Verder bespreken we tijdens dit gesprek de dagen en tijden waarvoor u opvang zoekt. Het Gastouderbureau kan hierbij aanwezig zijn indien u dat wenst, anders wordt dit met gastouder Carlijn zelf besproken tijdens de intake.Contracten tekenen.


Gastouderopvang Carlijn maakt gebruik van  een eigen overeenkomst tussen de gastouder en vraagouder. Het gastouderbureau maakt de overeenkomsten tussen vraagouder en bemiddelingsbureau.

Door middel van het contract met Gastouderopvang Carlijn kunt een kindplaats reserveren binnen een respectievelijke termijn van maximaal 2 maanden.
Een inschrijving middels het contract van Gastouderopvang Carlijn voor een latere opvang termijn is geen garantie op plaatsing.


Bij aanvragen voor directe plaatsing of op kort termijn bent u direct op de hoogte of er plek is en blijft de plek gereserveerd voor uw kind. Echter hebben kinderen met een vast contract voorrang op kinderen met een flexibel contract. Meer informatie hier over kunt u teruglezen bij contracten


De eerste opvangdag


De eerste dag dat uw kindje bij gastouder Carlijn komt, kan erg spannend zijn. Niet alleen voor uw kind, maar ook voor u als ouder! U bent daarom van harte welkom om tussendoor te bellen of te appen.


Wat neemt u mee


Elke dag geeft u uw kindje een rugzakje mee met daarin de volgende spulletjes 

  • Voldoende luiers en eventueel billenzalf
  • Schone reserve kleren
  • een lunch box  


( speciaal dieet of kindjes met diabetes (voeding) kunt u in overleg met gastouder Carlijn achterlaten, voorzien van naam en datum. Zo hoeft u ze niet iedere keer mee te brengen):Communicatie en contact tijdens de opvang


De overdracht word zowel bij brengen als ophalen gedaan bij de voordeur. In dit moment is er ruimte om belangrijke momenten te bespreken die de gastouder moet weten.  De overdracht wordt zo kort mogelijk gehouden om rust op de groep te behouden bij brengen en halen.