Opvangruimte 


Waar bevindt Gastouderopvang Carlijn, en hoe ziet de opvangruimte eruit?

Gastouderopvang Carlijn is gevestigd in Zevenaar wijk Zonnemaat op bijna steenworp afstand van de basisschool de Wissel.

 De opvang vindt plaats bij gastouder Carlijn thuis en heeft een mooie grote speelhoek achter in de woonkamer met een mooie lang speeltafel. 
Hier kunnen de kinderen staand of zittend spelen. 
Voor de allerkleinste kindjes heeft gastouder Carlijn een mooi en rustig speelhoekje voor in de woonkamer gemaakt en is voor zien van een foamspeelmat. 
Voor de kinderen is er voldoende spelmateriaal aanwezig voor binnen en buiten, knutsel spullen, leesboekjes, spelletjes ect.

Uiteraard zijn er wipstoeltjes en kinderstoelen aanwezig. Gastouder Carlijn maakt gebruik van een grond box zodat de kleintjes voldoende ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen. 

In de achtertuin hebben de kinderen genoeg ruimte om heerlijk te spelen, hij is helemaal afgesloten waardoor de kinderen niet kunnen weglopen. 
De achter tuin is voorzien van een houtspeelhuisje, afdekbare zandbak, schommel, glijbaan, wip, en loopfietsjes. In de zomermaanden met lekker weer staat er een klein badje om even heerlijk af te koelen. Er is voldoende schaduw te creëren om dan veilig buiten te kunnen spelen wanneer het warm is.

Gastouder Carlijn woont op ongeveer 15 minuten lopen van winkelcentrum waar soms kleine boodschapjes voor de opvang worden gehaald. En ongeveer 15 minuten lopen van de kinderboerderij.

Op de 1e verdieping is er een aparte kinderkamer gecreëerd, waar de gastkindjes rustig en veilig kunnen slapen. De kamer is voor zien van twee ledikantjes, een peuter bed, en commode. 
Er is op de kamer plek voor 3 gast kindjes te gelijk om te kunnen slapen

De bedden zijn veilig en beschikken over eigen beddengoed voor ieder gastkindje met slaapzak met knuffel van thuis.
Voor de baby’s wordt er gebruik gemaakt van een Aerosleep topmatras.
Indien u baby op de buik slaapt of nog ingebakerd wordt moet hier schriftelijk toestemming worden gegeven middels het buikligging document die u kunt downloaden via documenten en links.

Kindjes die slapen bij gastouder Carlijn worden door middel van camera en spraakfunctie babyfoon om goed zicht te houden op de slapende kinderen.